Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия  Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън се

...
Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия  Кандидатът за президент на САЩ Джо Байдън се
Коментари Харесай

Джо Байдън предупреди Великобритания да не нарушава сделката за Брекзит

Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия  

Кандидатът за президент на Съединени американски щати Джо Байдън се включи в продължаващия спор за излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз в сряда вечерта,  като написа в Twitter, че „ не можем да позволим съглашението от Велики петък, което донесе мира в Северна Ирландия, да стане жертва на Брекзит “, написа европейската редакция на " Политико ".

Байдън ретуитна писмо до английския министър председател Борис Джонсън  от членове на комисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати, в което предизвести, че Конгресът няма да одобри комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Англия, в случай че Англия не съблюдава уговорките си към Северна Ирландия, написа

Отговорът пристигна откакто държавното управление на Обединеното кралство съобщи, че препоръчаният от него законопроект за вътрешния пазар ще даде на министрите пълномощието да трансформират детайли от Споразумението за отдръпване, което Лондон подписа с Брюксел предходната година.

„ Всяка комерсиална договорка сред Съединени американски щати и Англия би трябвало да зависи от спазването на съглашението от [Разпети петък] и предотвратяването на връщането на твърда граница. Точка “, написа Байдън.

Туитовете пристигнаха по време на визитата на външния министър на Англия  Доминик Рааб  в Съединени американски щати, който ще изяснява на демонстрацията на Тръмп метода на Обединеното кралство към Брекзит.

В сряда Рааб се срещна с държавния секретар на САЩ  Майк Помпео . Той се срещна и с най-високопоставения демократ - Нанси Пелоси, която предходната седмица предизвести, че „ няма безусловно никакъв късмет “ за комерсиална договорка сред Англия и Съединени американски щати, в случай че държавното управление на Обединеното кралство не се съобрази с Брюксел.

Помпео даде по-положителен звук на конференция след полемиката си с Рааб, като съобщи пред кореспонденти, че Съединени американски щати имат вяра на Обединеното кралство.

„ Изяснихме ясно визията си за значимостта на Споразумението от Разпети петък, знаем сложността на обстановката и направихме каквото можем, с цел да окажем помощ, където можем “, сподели американският посланик.

Всяка опасност за мира в Ирландия вследствие на Брекзит се дължи на „ политизирането на въпроса в Европейски Съюз “ , сподели Рааб на същата конференция.

Той настоя, че е имал „ позитивни диалози освен с Помпео и администрацията, само че и с конгресмени от двете страни на политическата пътека “ по законопроекта за Обединеното кралство и неговите последствия за Споразумението от Великия петък.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР